Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος | Ανδρικές σχέσεις σε έναν γυναικείο κόσμο
17641
post-template-default,single,single-post,postid-17641,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Ανδρικές σχέσεις σε έναν γυναικείο κόσμο

Ανδρικές σχέσεις σε έναν γυναικείο κόσμο

Ενώ οι ανδρικές σχέσεις είναι γενικές και απρόσωπες και αφορούν ουσιαστικά στο ανδρικό φύλο, πηγάζουν απο την συλλογική εμπειρία του άνδρα, οτι η ανδρόγυνη σχεση είναι κυρίως προσωπική και έχει ένα χαρακτήρα αποκλειστικότητας. Οι γυναίκες προσφέρουν ένα επίπεδο οικειότητας, πολύ πιο έντονο απο την αντρική συντροφικότητα. Ο ανδρισμός των ανδρών που μεγαλώνουν βρίσκει την πληρέστερη έκφραση της ωριμότητας του στην ανδρόγυνη σχεση. Ολοκληρώνουν τον κύκλο: κέρδισαν την αρρενωπότητα τους, δραπετεύοντας απο μια γυναίκα, (την μητέρα) για να γίνουν μέλη της ανδρικής παρέας και ύστερα αφιερώνουν τον ανδρισμό τους σε μια αποκλειστική, καταβροχθιστικη σχεση με μια άλλη γυναίκα. Ακόμη μια φορά, όπως και στην εφηβεία, οι άνδρες επιτρέπουν στις γυναίκες να τους καθοδηγησουν και να προσδιορίσουν τον ανδρισμό τους. Αν ομως διακοπούν, σε αυτή τη φάση, οι ανδρικές φιλικές σχέσεις, η σχεση με την καινούργια γυναίκα, θα αποβεί καταστροφική.

Συχνά στο γραφείο, αφηγούνται οι άνδρες οτι λαχταρούν τις σχέσεις με άνδρες, παρόλο που απαιτούν χρόνο, που σπαταλιέται κυρίως σε συναισθηματική σιωπή και σε συζητήσεις για τα αθλητικά. Απλά και μόνο να τριγυρνούν μαζί τους προσφέρει επιβεβαίωση.

Οι γυναίκες που αντλούν την ταυτότητα τους απο την αγαπη του άντρα τους μπορει να νιώθουν οτι οι ανδρικές φιλίες αποτελούν προδοσία της μονογαμικής τους εγκαρδιότητας. Οι σχέσεις μεταξύ ανδρών φαίνονται επικίνδυνες σε όσες γυναίκες φοβούνται οτι οι άλλοι άνδρες αντιπαθούν τις γυναίκες, δεν εμπιστεύονται το γάμο, νομίζουν οτι χαίρονται να μένει ο σύζυγος τους μέχρι αργά στη δουλειά ή στο παιχνίδι, ή οτι τον παρασύρουν μακριά απο το σπίτι για να τον ρίχνουν σε ξένα κρεβάτια.

Υπάρχει εξαιρετική εχθρότητα απο τη σύζυγο κάποιου άνδρα προς όσους άνδρες προσπαθούν να κομματιάζουν το γάμο τους. Και ο άνδρας δεν τους θεωρεί φίλους του. Ο άνδρας χρειάζεται φίλους. Ομως θα πρέπει να έχει φίλους που να υποστηρίζουν το γάμο του, δεν θα τον ανταγωνίζονται και ούτε θα τον υποσκάπτουν.

Για να αγαπήσει ένας άνδρας ένα άλλον άνδρα και να απολαύσει ελεύθερα την ευνοϊκή συναισθηματική σιωπή της ανδρικής παρέας, θα πρέπει να κουβεντιάσει αρκετά με τη δύσπιστη σύζυγο του, που ίσως θέλει να αποτελεί το παν γι αυτόν και δεν καταλαβαίνει οτι η ανδρική ηλικία απαιτεί να υπάρχουν και άνδρες στη ζωή ενός άνδρα.