Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος | Η αγωγή του παιδιού πριν τη σύλληψη
17675
post-template-default,single,single-post,postid-17675,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Η αγωγή του παιδιού πριν τη σύλληψη

Η αγωγή του παιδιού πριν τη σύλληψη

Κάθε ζευγάρι που ενώνει τα βήματα του, με οδηγό την αγάπη, εύχεται, ενδόμυχα, να ζήσει την ευτυχία και τη δημιουργία μιας ωραίας οικογένειας με παιδιά υγιή, χαρούμενα, δημιουργικά, χαρισματικά.

Ίσως αναρωτιέστε πότε ξεκινά η ανατροφή του παιδιού; Πότε να μεριμνήσετε για την υγεία του, τον καλό χαρακτήρα του, την εξυπνάδα του, την εγχάραξη με μέσα του αισιοδοξίας, χαράς και των αξιών της ζωής;

Εννιά μήνες πριν από τη γέννηση του.. απαντάει ο Σωκράτης, αλλα και η σύγχρονη επιστήμη.

Οι Κινέζοι μετρούν την ηλικία απο τη σύλληψη. Παράλληλες έρευνες της Ιατρικής, Γενετικής και Ψυχολογίας σε όλο τον κόσμο, έφεραν ένα νέο φως στην προγεννητική ζωή, απο τη σύλληψη ως τη γέννηση και τόνισαν την ύψιστη σημασία της για την υγεία,την ψυχική ισορροπία και δημιουργικότητα του παιδιού που θα γεννηθεί, αυριανού ενηλίκου σε όλες τις ηλικίες.

Απο το πρώτο περιβάλλον, το μικρό σύμπαν της μητρικής κοιλιάς, απο τα ψυχικά, φυςικά και πνευματικα υλικά που ο σχηματιζομενος άνθρωπος θα δεχθεί απο τους γονείς, την ώρα της σύλληψης και κυρίως απο τη μητέρα τους μήνες κυοφορίας, εξαρτάται η υγεία, η ψυχική ισορροπία, η χαρά για τη ζωή, η νοημοσύνη, τα ταλέντα, οι χάρες, η ικανότητα της ψυχής του να προσφέρει και να δεχθεί αγάπη. 

Γιατί άραγε είναι τόσο σημαντική η προγεννητική περίοδος; Γιατι ο άνθρωπος κατά την κύηση, χτίζεται απο τις ρίζες του, απο την αρχή: όλα τα όργανα, το νευρικό σύστημα, ο εγκέφαλος, το κυκλοφορικό, το οστεικο σύστημα δομούνται απο τα θεμέλια τους. Δύσκολα ή καθόλου δεν μπορούν να καλυφθούν πι ατέλειες της πρώτης δόμησης.

Το αίμα της μητέρας είναι η πρώτη ύλη της δόμησης του παιδιού, μεσα απο την πλακούντια κυκλοφορία, καλείται να προσφέρει στο έμβρυο όλα τα χρήσιμα στοιχεία.

Σημαντική είναι η διατροφή της εγκύου και η εσωτερική γαλήνη και χαρά.

Η χαρούμενη και αισιόδοξη μέλλουσα μαμά εκκρίνει περισσότερες ενδορφίνες και ωκυτοκίνη που είναι οι ορμόνες της αγάπης, που επιτρέπουν τη σωστή διάπλαση του εμβρύου. Η δυστυχής και απαισιόδοξη μαμά εκκρίνει μεγαλύτερη ποσότητα αδρεναλίνης και κατεχολαμινες

Με μέσα από τις ορμόνες της μητέρας, επαναλαμβάνονται στο έμβρυο οι ίδιες ψυχικές καταστάσεις και του δημιουργούν προδιαθέσεις για μια ψυχοσύνθεση λυπημένη, απαισιόδοξη,νωχελική, τεμπέλικη ή χαρούμενη, αισιόδοξη, εργατική, δημιουργική.