Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος | Βιογραφικό
16702
page-template-default,page,page-id-16702,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Είναι παντρεμένη μητέρα ενός αγοριού. Από το 2009 ασκεί θεραπευτικό έργο με παιδιά από δυο ετών, ενηλίκους ως ογδόντα πέντε ετών, οικογένειες και ζευγάρια ως αδειούχος ψυχολόγος, αδειούχος παιδοψυχολόγος και οικογενειακή θεραπεύτρια.

Είναι πτυχιούχος του Προγράμματος Ψυχολογίας του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Αριστούχος παιδοψυχολόγος του University of Central Lancashire, καθώς και πτυχιούχος της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του τμήματος Λογιστικής Τ.Ε.Ι. Πάτρας.

Έχει ειδικευθεί στη Συστημική Οικογενειακή προσέγγιση στην ψυχοθεραπεία ατόμων, ομάδων, ζευγαριών και οικογενειών στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων, καθώς και στη Συστημική Ψυχολογική Διάγνωση και Αξιολόγηση.

Εργάζεται ιδιωτικά στο Γέρακα όπου παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας σε παιδιά και ενήλικες, διαγνωστική αξιολόγηση, αποκατάσταση καθημερινών δυσκολιών, επαγγελματικό προσανατολισμό και ψυχολογική αξιολόγηση. 

Έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Οι δραστηριότητες και οι υπηρεσίες που παρέχει διέπονται από τις αρχές Δεοντολογίας του επαγγέλματος του ψυχολόγου και του ψυχοθεραπευτή.

Ως συνεργάτιδα του Πανελληνίου Συνδέσμου Σχολών Γονέων παρέχει ατομική και ομαδική θεραπεία. Επίσης συμμετέχει  στον ερευνητικό τομέα του τμήματος Νευροψυχολογίας της Νευρολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου.

Συνεργάζεται με ψυχοθεραπευτικούς και εκπαιδευτικούς θεσμούς, εμψυχώνοντας παράλληλα βιωματικές ομάδες εκπαίδευσης, προσωπικής ανάπτυξης και ψυχοθεραπείας.

Έχει απασχοληθεί στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών, στο τμήμα απεξάρτησης 18 Άνω, και συμμετείχε σε ομαδικές συνεδρίες ατόμων στο τμήμα επανένταξης, καθώς και στα τμήματα δημιουργικής απασχόλησης πηλού, θεάτρου και κοσμημάτων.

Υπήρξε συνεργάτιδα του Κέντρου Πρόληψης Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών του Δήμου Ζωγράφου. Εκεί συμμετείχε στην οργάνωση και το συντονισμό ομαδικής παρέμβασης σε παιδιά Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού. Η παρέμβαση είχε στόχο τον πειραματισμό και την άσκηση του κριτικού πνεύματος, την αντίσταση στις πιέσεις της ομάδας, το ξεκαθάρισμα της ταυτότητας, την αυτογνωσία, την ανακάλυψη των αναγκών, την ανάπτυξη της επικοινωνίας και της αλληλεγγύης, το σεβασμό της διαφορετικότητας, την έκφραση των συναισθημάτων και των συγκινήσεων, την ανάπτυξη εμπιστοσύνης και εκτίμησης του εαυτού, την ανακάλυψη επιβραβεύσεων, το ξεπέρασμα των ματαιώσεων και συγκρίσεων και το διαχωρισμό ικανοποιήσεων,  δίνοντας νόημα στη ζωή και κάνοντας ορθές επιλογές, αναπτύσσοντας το συναίσθημα της συνέχειας.

Η ψυχοθεραπευτική της εκκίνηση έγινε από τη θεραπεία Gestalt και στην πορεία προσανατολίστηκε στις μεθόδους και τεχνικές του Συνθετικού Μοντέλου Συστημικής Θεραπείας και ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στη θεωρία του συναισθηματικού δεσμού και τις νευροεπιστήμες, με την προσέγγιση Mindsight, μια από τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις, όπως προκύπτει στο συναρπαστικό πεδίο της διαπροσωπικής νευροβιολογίας.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στη διαδικασία της ψυχολογικής αξιολόγησης, στη διερεύνηση του τρόπου αλλαγής της σκέψης κατά τη θεραπευτική διαδικασία και του τρόπου λειτουργίας εγκεφαλικών συνάψεων και εντολών, που έχουν ως αποτέλεσμα πάγιες συμπεριφορές και συναισθήματα και την κατανόηση της λειτουργίας ή δυσλειτουργίας του ατόμου ή του συστήματος που το περιβάλλει (σύντροφος, οικογένεια, εργασιακό περιβάλλον, ευρύτερη κοινωνία), και τη βελτίωση της διαπροσωπικής λειτουργικότητας, και, γενικότερα,  την καλύτερη λειτουργία της προσωπικότητας του ατόμου.

Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ), Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.).