Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος | Οικογενειακή Θεραπεία
Στην οικογενειακή θεραπεία η έμφαση δίνεται στην παροχή βοήθειας προς τις οικογένειες, στην αλλαγή και βελτίωση του τρόπου που αλληλεπιδρούν.
16615
page-template-default,page,page-id-16615,page-child,parent-pageid-13869,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Οικογενειακή Θεραπεία

Στην οικογενειακή θεραπεία η έμφαση δίνεται στην παροχή βοήθειας προς τις οικογένειες, στην αλλαγή και βελτίωση του τρόπου που αλληλεπιδρούν. Τα μέλη μέσα  στις οικογένειες εργάζονται για την αύξηση της κατανόησης και τη διευκόλυνση της επικοινωνίας, στο πλαίσιο της οικογενειακής μονάδας. Η οικογενειακή θεραπεία  συχνά χρησιμοποιείται όταν το σύστημα οικογένεια συμβάλλει και επηρεάζεται από τις δυσκολίες ενός μέλους της οικογένειας (όπως ένα παιδί ή έφηβος, ένα άρρωστο οικογενειακό μέλος κ.λπ.).Η αποτελεσματική θεραπεία οικογένειας δεν θέτει το φταίξιμο σε κάποιο μέλος της οικογένειας. Αντ’ αυτού σέβεται, και θεωρεί τον καθένα σημαντικό μέλος της οικογένειας. Τα άτομα ενθαρρύνονται να εκφράσουν και να εξερευνήσουν τα συναισθήματά τους, και να αποκτήσουν μεγαλύτερη επίγνωση του ρόλου τους στο σύστημα της οικογένειας.

Η οικογένειά σας μπορεί να είναι η μεγαλύτερη πηγή υποστήριξης, άνεσης και αγάπης για εσάς. Αλλά μπορεί να αποτελεί και τη μεγαλύτερη πηγή πόνου και πένθους. Μια κρίση υγείας, εργασιακά προβλήματα ή μια εφηβική εξέγερση μπορεί να απειλήσει να γκρεμιστεί η οικογένειά σας. Οι οικογένειες μπορεί να ταλανίζονται από ασθένειες, διαζύγιο ή άλλα προβλήματα. Η Οικογενειακή Θεραπεία μπορεί να βοηθήσει τις οικογένειες στον εντοπισμό και την επίλυση των προβλημάτων τους, να βρουν πιο διεξοδικούς τρόπους επικοινωνίας και κάλυψης των αναγκών τους, και να εμπιστεύονται ο ένας τον άλλο.