Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος | Βήματα για έναν επιτυχημένο γάμο
17466
post-template-default,single,single-post,postid-17466,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Βήματα για έναν επιτυχημένο γάμο

Βήματα για έναν επιτυχημένο γάμο

Οι άνθρωποι αναρωτιούνται πως να πράξουν και να σκεφτούν ωςτε να είναι ευτυχισμένοι στο γάμο τους. Ψάχνουν να βρουν παράγοντες που συμβάλλουν στην επιτυχία, την ισορροπία και τη σταθερότητα του.

Οι ειδικοί ψυχικής υγείας έχουν ασχοληθεί και μελετήσει τους παράγοντες που διαλύουν ένα γάμο η στην καλύτερη περίπτωση, που διαταράσσουν την ισορροπία του.

Έτσι λοιπόν κατέληξαν στο ότι το ζευγάρι χρειάζεται να δημιουργεί χρόνο για το ίδιο, να δημιουργεί συναισθηματικό χώρο, όπου θα εκφράζονται τα δυσφορικά συναισθήματα και των δυο· ο ένας να συμπονάει τον άλλον, να τον σέβεται, να τον αγαπά και να το δείχνει.

Επίσης χρειάζεται και τα δυο μέρη του ζευγαριού να απομακρυνθούν συναισθηματικά από τις πατρικές οικογένειες τους και από τα παιδικά τραύματα τους. Αυτό απαιτεί αυτογνωσία, επένδυση στην προσωπική εξέλιξη και ανάπτυξη του καθενός.

Μια όμορφη σεξουαλική ζωή είναι σημαντικό κλειδί για το στερέωμα του γάμου, η οποία επιτυγχάνεται με προσπάθεια να αποκλείονται όσο είναι δυνατόν επαγγελματικά και οικονομικά βάρη.

Όταν το ζευγάρι βιώνει κρίσεις, είναι απαραίτητο να είναι ενωμένο, να συζητούν, να αλληλοϋποστηρίζονται να είναι μια γροθιά.

Τα παιδιά είναι ο καρπός της αγάπης του ζευγαριού. Δεν είναι ένα πλάσμα που μας βάζει σε ένα γρανάζι υπερεργασίας για να του παρέχουμε κάθε λογής υλικά αγαθά.

Τα παιδιά χρειάζονται χρόνο για παιχνίδι, αγκαλιά και συναισθηματικό δέσιμο.

Και οι δυο στο ζευγάρι χρειάζεται να επιλύουν τις διαφορές τους και να μην φοβούνται να θυμώσουν η να εκφράσουν τα δυσφορικά συναισθήματά τους.

Ο ένας σύντροφος χρειάζεται να φροντίζει τον άλλον

Είναι πολύ βοηθητικό να δημιουργούνται όμορφες ρομαντικές στιγμές, να αποτυπώνονται στην μνήμη και να ανακαλούνται όταν το ζευγάρι περνάει δύσκολα, ώστε να καλλιεργείται η ελπίδα για όμορφες στιγμές ξανά και η διατήρηση της δύναμης του συζυγικού δεσμού.