Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος | Ο ρόλος του μπαμπά
Ο μπαμπάς μπορεί και πρέπει να παίξει καταλυτικό ρόλο για την επιστροφή της μαμάς στη δουλειά. Πρώτα από όλα μπορεί να βοηθήσει τη σταδιακή προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα.
17110
post-template-default,single,single-post,postid-17110,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Ο ρόλος του μπαμπά

Ο ρόλος του μπαμπά

o-rolos-tou-mpampaΟ μπαμπάς μπορεί και πρέπει να παίξει καταλυτικό ρόλο για την επιστροφή της μαμάς στη δουλειά. Πρώτα από όλα μπορεί να βοηθήσει τη σταδιακή προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα. Δηλαδή μπορεί να κρατά το παιδί για λίγη ώρα στο σπίτι για να βγαίνει μικρές βόλτες η μαμά, ώστε να γίνει σταδιακά και ομαλά ο αποχωρισμός του παιδιού από τη μαμά.

Η πιο μεγάλη όμως συμβολή του μπαμπά είναι η συναισθηματική. Είναι το πρόσωπο που μπορεί να καθησυχάσει τη νέα μαμά και να την κάνει να νιώσει σίγουρη για την απόφαση επιστροφής στη δουλειά. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι αν γεμίζει ενοχές τη μαμά, σίγουρα δεν βοηθά την κατάσταση! Πρέπει να της παρέχει ασφάλεια και εμπιστοσύνη ότι όλα θα πάνε καλά και ότι η ζωή τους θα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και θα χωρέσει όλες τις υποχρεώσεις που έχουν.

Πρακτικά, ο μπαμπάς μπορεί να αναλάβει κάποιες από τις υποχρεώσεις που έχει η φροντίδα του παιδιού, cialis 5mg prix en pharmacie ώστε να ελαφρύνει το πρόγραμμα της μαμάς και να κάνει πιο εύκολη την επιστροφή της στη δουλειά. Για παράδειγμα, μπορεί να αναλάβει το μπάνιο του ή τη βόλτα του στο πάρκο.