Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος | Πώς αντιμετωπίζουν την επιστροφή στη δουλειά οι νέες γυναίκες
Για κάποιες γυναίκες η επιστροφή στην δουλειά δεν περιλαμβάνει μια δύσκολη περίοδο προσαρμογής. Πρόκειται για γυναίκες που είναι πιο έτοιμες συναισθηματικά να επιστρέψουν στην δουλειά τους, είναι γυναίκες που συνήθως πριν την γέννα είχαν θέσεις ευθύνης και χτίζουν καριέρα
17062
post-template-default,single,single-post,postid-17062,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Πώς αντιμετωπίζουν την επιστροφή στη δουλειά οι νέες γυναίκες

Πώς αντιμετωπίζουν την επιστροφή στη δουλειά οι νέες γυναίκες

Για κάποιες γυναίκες η επιστροφή στην δουλειά δεν περιλαμβάνει μια δύσκολη περίοδο προσαρμογής. Πρόκειται για γυναίκες που είναι πιο έτοιμες συναισθηματικά να επιστρέψουν στην δουλειά τους, είναι γυναίκες που συνήθως πριν την γέννα είχαν θέσεις ευθύνης και χτίζουν καριέρα. Ενδεχομένως. πρόκειται για γυναίκες οργανωτικές που ακολουθούν μαζί με το παιδί συγκεκριμένο και μερικές φορές αυστηρό comprar viagra online barata πρόγραμμα με αποτέλεσμα να μην πελαγώνουν με την επιστροφή στο εργασιακό τους περιβάλλον.

Υπάρχουν βέβαια γυναίκες που αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες προσαρμογής στα νέα δεδομένα και ενδεχομένως χρειάζονται περισσότερο χρόνο, επιμονή και υπομονή για μια όσο το δυνατό πιο ανώδυνη επιστροφή στην δουλειά. Για όλες τις νέες μαμάδες είναι πολύ σημαντικό λίγο πριν την επιστροφή στην δουλειά να προετοιμαστούν σωστά τόσο συναισθηματικά όσο και πρακτικά. Η σωστή επιλογή προσώπου που θα προσέχει το παιδί είτε είναι γιαγιά είτε είναι νταντά είναι εξαιρετικά σημαντική.

Η συζήτηση με τον σύντροφο σχετικά με την κατανομή ευθυνών στο σπίτι και τις ανάγκες του, καθώς και η ευκαιρία του να συμμετέχει και αυτός πιο ενεργά στο μεγάλωμα του παιδιού, να μην είναι συγκεντρωτικές δηλαδή, είναι σημαντικοί παράγοντες που μπορούν να αμβλύνουν τις δυσκολίες που θα εμφανισθούν με την επιστροφή. Την δύσκολη αυτή περιοδο προσαρμογής σταδιακά θα πρέπει να αποδεχτούν το γεγονός ότι δεν είναι μόνο μητέρες και ότι πρέπει να βρουν τη ισορροπία ανάμεσα στις ανάγκες και τις υποχρεώσεις τους.

Με τη σωστή προετοιμασία και την απαραίτητη βοήθεια από το οικογενειακό περιβάλλον η επιστροφή στην δουλειά μπορεί να γίνει αρμονικά βελτιώνοντας την ψυχική κατάσταση της νέας μαμάς και επηρεάζοντας θετικά την αλληλεπίδραση της με το παιδί.