Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος | Πώς μπορεί η θεραπεία να με βοηθήσει;
Τα οφέλη είναι πολλά από τη συμμετοχή κάποιου στην ψυχοθεραπεία, είτε είναι ατομική, είτε ομαδική. Μπορώ να παρέχω υποστήριξη, δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και την ενίσχυση των στρατηγικών για την αντιμετώπιση θεμάτων
16933
post-template-default,single,single-post,postid-16933,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Πώς μπορεί η θεραπεία να με βοηθήσει;

Πώς μπορεί η θεραπεία να με βοηθήσει;

Τα οφέλη είναι πολλά από τη συμμετοχή κάποιου στην ψυχοθεραπεία, είτε είναι ατομική, είτε ομαδική. Μπορώ να παρέχω υποστήριξη, δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και την ενίσχυση των στρατηγικών για την αντιμετώπιση θεμάτων, όπως κατάθλιψη, άγχος, προβλήματα σχέσεων, άλυτα προβλήματα της παιδικής ηλικίας, θλίψη, διαχείριση του άγχους, ζητήματα της εικόνας του σώματος και μπλοκαρίσματος της δημιουργικότητας.

Πολλοί άνθρωποι διαπιστώνουν ότι οι θεραπευτές μπορούν να τους βοηθήσουν στη διαχείριση της προσωπικής τους ανάπτυξης, στις διαπροσωπικές σχέσεις τους, στις ανησυχίες της οικογένειας, σε ζητήματα του γάμου, καθώς και στις δυσκολίες της καθημερινής ζωής. Ως θεραπεύτρια μπορώ να προσφέρω μια νέα οπτική σε ένα δύσκολο πρόβλημα ή να βρούμε, μαζί, το σημείο που οδηγεί προς την κατεύθυνση της λύσης. Τα οφέλη από τη θεραπεία εξαρτώνται από το πόσο καλά θα χρησιμοποιήσετε τη θεραπευτική διαδικασία, και από την ετοιμότητά σας να θέσετε σε εφαρμογή αυτά που μαθαίνετε. Μερικά από τα οφέλη που παρέχονται από τη θεραπεία είναι: 

  • Η επίτευξη της καλύτερης κατανόησης του εαυτού σας, των στόχων και των αξιών σας.
  • Η ανάπτυξη δεξιοτήτων για τη βελτίωση των σχέσεων σας.
  • Η εύρεση λύσεων στα ζητήματα ή τις ανησυχίες οι οποίες σας οδήγησαν να αναζητήσετε θεραπεία.
  • Η εκμάθηση νέων τρόπων αντιμετώπισης του άγχους, του θυμού, της θλίψης, της κατάθλιψης και άλλων συναισθηματικών πιέσεων.
  • Η βελτίωση της επικοινωνίας και των ακουστικών ικανοτήτων.
  • Η αλλαγή παλιών προτύπων συμπεριφοράς και η ανάπτυξη νέων.
  • Η ανακάλυψη νέων τρόπων επίλυσης προβλημάτων στη σχέση, την οικογένεια ή το γάμο σας.
  • Η βελτίωση της αυτοεκτίμησης και η ενίσχυση της αυτοπεποίθησής σας.