Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος | Διαζύγιο και διάλυση μιας σχέσης
Το διαζύγιο είναι η νομική διάλυση ενός γάμου. Παρόλο που πολλά ζευγάρια δεν έχουν κάνει τελετή γάμου, ο χωρισμός τους και το διαζύγιο είναι εξίσου επώδυνος και καταστροφικός.
16745
post-template-default,single,single-post,postid-16745,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Διαζύγιο και διάλυση μιας σχέσης

Διαζύγιο και διάλυση μιας σχέσης

diazigioΤο διαζύγιο είναι η νομική διάλυση ενός γάμου. Παρόλο που πολλά ζευγάρια δεν έχουν κάνει τελετή γάμου, ο χωρισμός τους και το διαζύγιο είναι εξίσου επώδυνος και καταστροφικός. Τερματίζοντας μια συντροφική σχέση, δεν σημαίνει ότι τελειώνει η σχέση, ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά που αποτελούν τον καρπό αυτής της σχέσης. Εάν το διαζύγιο είναι αναπόφευκτο, είναι σημαντικό οι σύντροφοι να αποσυνδεθούν με αξιοπρέπεια και σεβασμό. Αυτό συνεπάγεται τη μεταξύ τους συνεργασία με στόχους και προσεκτικές διαπραγματεύσεις, νέα όρια και προσδοκίες. Στη συμβουλευτική διαζυγίου, οι άνθρωποι μπορεί να εξασκηθούν σε

  • Δεξιότητες επικοινωνίας
  • Παραίτηση από το θυμό
  • Να συνεργάζονται για τη φροντίδα των παιδιών
  • Να διαχειριστούν αυτή την απώλεια και τα συναφή θέματα που προκύπτουν
  • Να προετοιμαστούν για πιθανή μετακόμιση

 

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς παντρεμένος για να νιώσει τον πόνο του χωρισμού. Ζευγάρια που ζουν μαζί για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αντιμετωπίζουν τα ίδια συναισθήματα. Ο χωρισμός και το διαζύγιο είναι ένα από τα πιο αγχωτικά και οδυνηρά γεγονότα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι. Η δουλειά με τον πόνο μιας αποτυχημένης σχέσης ή γάμου είναι πολύ δύσκολη. Η θεραπεία είναι μια εξαιρετική πηγή πόρων για να σας βοηθήσει να επιβιώσετε, και να σας στηρίξει στη νέα διαδρομή για την ευτυχία και την ηρεμία σας.

Τα περισσότερα παιδιά διαζευγμένων γονιών, προσαρμόζονται καλά με το χωρισμό των γονιών τους. Αλλά το 20 με 25 τοις εκατό των παιδιών έχουν πρόβλημα με το διαζύγιο των γονιών τους. Πολλά από τα προβλήματα που έχουν αυτά τα παιδιά μπορεί να διαρκέσουν ως την ενήλικη ζωή τους. Για αυτό και μόνο τον λόγο, είναι σημαντικό όλα τα μέλη της οικογένειας να έχουν τη βοήθεια που χρειάζονται.

Το διαζύγιο και ο χωρισμός μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολα συμβάντα. Μέρος της λειτουργίας της θεραπείας είναι να αναπτυχθεί μια στρατηγική, που να είναι καλύτερη για όλους όσους συμμετέχουν. Αυτό μπορεί να γίνει μεμονωμένα ή στη θεραπεία ζευγαριού, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και σχετικά με το τι είναι ασφαλέστερο για εσάς.

Η ζωή κατά τη διάρκεια και μετά το διαζύγιο είναι πολύ διαφορετική. Το πρώτο βήμα είναι η ανοικοδόμηση εμπιστοσύνης και εσωτερικής ειρήνης κατά τη διάρκεια και μετά το διαζύγιο, να μάθετε τι σας περιμένει και πώς να επανασχεδιάσετε το δίκτυο σας για μία πλήρη, ζωντανή ζωή. Εάν αισθάνεστε σύγχυση, φοβάστε, νιώθετε θυμό ή αδυναμία, μετά το διαζύγιο, ή το χωρισμό, η είδηση είναι καλή: Θα δοθεί ο χρόνος που χρειάζεστε να ανακτήσετε τις δυνάμεις σας και μπορείτε να ξεκινήσετε τη δημιουργία στρατηγικών ισχυρής ζωής, να προχωρήσετε μπροστά και να αρχίσετε να ζείτε μια πλήρη και χαρούμενη ζωή, μια ζωή που πραγματικά σας ενθουσιάζει. Στη θεραπεία μπορείτε να βοηθηθείτε να ορίσετε και να οργανωθείτε για την επίτευξη των στόχων που θέλετε, με το ρυθμό που είστε εξοικειωμένοι.

 

Η χειρότερη συμφιλίωση είναι καλύτερη και από το καλύτερο διαζύγιο.
Μίγκουελ Σιβέντρα