Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος | Είναι η θεραπεία μου εμπιστευτική;
Σε γενικές γραμμές, ο νόμος προστατεύει το απόρρητο όλων των επικοινωνιών μεταξύ ενός θεραπευόμενου και του ψυχοθεραπευτή.
16940
post-template-default,single,single-post,postid-16940,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Είναι η θεραπεία μου εμπιστευτική;

Είναι η θεραπεία μου εμπιστευτική;

Σε γενικές γραμμές, ο νόμος προστατεύει το απόρρητο όλων των επικοινωνιών μεταξύ ενός θεραπευόμενου και του ψυχοθεραπευτή. Καμία πληροφορία δεν μπορεί να δημοσιοποιηθεί χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια από το θεραπευόμενο. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις που απαιτούνται από το νόμο. Οι εξαιρέσεις περιλαμβάνουν: 

  • Υποψία κακοποίησης παιδιών ή ενηλίκων που εξαρτώνται από άλλα άτομα, ή κακοποίησης ηλικιωμένων. Ο θεραπευτής πρέπει να το αναφέρει στις αρμόδιες αρχές αμέσως. 
  • Εάν ένας θεραπευόμενος απειλεί να προκαλέσει σοβαρές σωματικές βλάβες σε άλλο πρόσωπο. Ο θεραπευτής οφείλει να ενημερώσει την αστυνομία. 
  • Εάν ένας θεραπευόμενος προτίθεται να βλάψει τον εαυτό του. Ο θεραπευτής θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να συνεργαστεί με το άτομο, για να εξασφαλίσει την ασφάλειά του, ζητώντας τη βοήθεια του οικογενειακού περιβάλλοντος του θεραπευόμενου.