Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος | Εμπόδια στις ανδρικές σχέσεις
17638
post-template-default,single,single-post,postid-17638,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Εμπόδια στις ανδρικές σχέσεις

Εμπόδια στις ανδρικές σχέσεις

Οι σχέσεις των ανδρών με άλλους άνδρες, όχι μόνο σώζουν τη ζωή των ανδρών, αλλά την κάνουν και να αξίζει.

Κι όμως η ανδροκρατική εκπαίδευση όπως ακριβώς φράζει το δρόμο προς τις φιλικές και συνεργατικές σχέσεις με τις γυναίκες και τις σχέσεις στοργής με τα παιδιά, με τον ίδιο τρόπο στήνει εμπόδια και στις σχέσεις των ανδρών με τους άλλους άνδρες. Οι περισσότεροι άνδρες γνωρίζουν πως να συνάπτουν δεσμούς στα παιχνίδια της παιδικής ηλικίας και στις καθημερινές εφηβικές δραστηριότητες.

Καθημερινά στο γραφείο ανακαλύπτω πόσο δύσκολο είναι να είναι να εδραιωθούν αυτοί οι δεσμοί μέσα στη ζωή. Δεν είναι οτι απλά οι άνδρες “βρίσκουν το δρόμο τους” καθώς μεγαλώνουν. Οι άνδρες παγιδεύονται στις σχέσεις τους με τις γυναίκες και εγκαταλείπουν τους άλλους άνδρες. Αναπτύσσουν τέτοιο φόβο για το φύλο τους, που τρέμουν την οικειότητα που μπορεί να αναπτυχθεί με άλλους άνδρες και δεν μπορούν να νιώσουν ήρεμοι σε μια ανακουφιστική φιλική συντροφιά. Αποστρέφονται τους άλλους άνδρες επειδή ντρέπονται για τις δικές τους ατέλειες και μπορεί να μην απολαμβάνουν τη συντροφιά τους, επειδή ζηλεύουν όσους τα καταφέρνουν καλύτερα απο τους ίδιους.

Στη θεραπευτική διεργασία σύντομα κινητοποιούνται και ο φαύλος κύκλος αρνητικοτητας και απομόνωσης τους, σπάει, με αποτέλεσμα να βιώνουν πιο λειτουργική, ευχάριστη καθημερινότητα με υγεία και όμορφες στιγμές.