Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος | Συμβουλές για ψυχική ενδυνάμωση
17347
post-template-default,single,single-post,postid-17347,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Συμβουλές για ψυχική ενδυνάμωση

Συμβουλές για ψυχική ενδυνάμωση

Σαν δώρο καλοκαιρινών διακοπών, μπορείτε να δώσετε λίγο χρόνο στον εαυτό Σας και να κάνετε (εάν μπορείτε καθημερινά) τις εξής δηλώσεις, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να βρείτε περισσότερη ηρεμία και εσωτερική γαλήνη:

Παρόλο που νιώθω αδικία, κούραση, στεναχώρια και δεν καταλαβαίνω τι πως και γιατί, εμπιστεύομαι ότι σαν ψυχή δημιούργησα την εμπειρία αυτή για να μάθω και να εξελιχθώ. 

Είμαι πρόθυμος/η να δω ότι η αποστολή μου και η σύμβαση της ψυχής μου περιλάμβανε αυτό που έκανα η δεν έκανα για κάποιο λόγο.

Συνειδητοποιώ τώρα πως για οτιδήποτε κάνω εγώ η οι άλλοι, δεν είναι σωστό η λάθος, αλλά η ευκαιρία για αμοιβαία εξέλιξη.

Αφήνω την ανάγκη να κατηγορώ τον εαυτό μου και να έχω δίκιο η άδικο και προσπαθώ να δω την τελειότητα μέσα σε ότι υπάρχει.

Παρόλο που δεν γνωρίζω αρκετά,συνειδητοποιώ ότι λαμβάνουμε ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε και έχουμε επιλέξει υποσυνείδητα η σαν ψυχές και ότι κάνουμε όλοι μαζί ένα θεραπευτικό και εξελικτικό χορό μεταξύ μας.

Είμαστε ηθοποιοί στα εξελικτικά θεατρικά έργα του καθενός.

Σέβομαι τον εαυτό μου για το ρόλο που έπαιξα στην εξέλιξη και θεραπεία των άλλων και τους ευχαριστώ με ευγνωμοσύνη για τους ρόλους που έχουν παίξει στη δική μου εξέλιξη και θεραπεία.

Αγαπώ και αποδέχομαι τον εαυτό μου όπως είμαι. Η αξία μου είναι μέσα μου και είναι ανεξάρτητη από τη γνώμη και τη συμπεριφορά των άλλων και ανεξάρτητη από τα αποτελέσματα των προσπαθειών μου.

Εκτιμώ τον εαυτό μου ως άνθρωπο και αποδέχομαι τις ατέλειες μου σαν ευκαιρίες πολύτιμων μαθημάτων ζωής.

Αξίζω την αγάπη των άλλων και του εαυτού μου.

Κάνω ότι καλύτερο μπορώ την κάθε στιγμή της εξέλιξης μου, ανάλογα με το στάδιο που βρίσκομαι.

Είμαι Αγάπη, Φως, Ειρήνη.